måndag 16 april 2012

Haudi Paudi ! P,s glömmde säga i förra inlägget att Julia och jag har tatuerat oss också ,weeee super fint (Y)
Men nu kommer lite tips om min favorit grönsak / frukt AVOKADO
Råvaror ska man ju inte bara använda till att laga mat....man kan använda det till massa som tex Ansiktmask :=)
Food and beauty
Hemmagjord ansiktsmask som är bra för huden men framförallt plånboken.Du kan själv anpassa den efter hur du vill ha den  och kan vara säker påatt du inte får i dig en massa knasigt och gifer. Oljan från avokadon löser upp fett och smuts som täpper till porerna . I detta ansiktsmasrecept hjälper även citrusfrukterna till att bli av med döda hudceller,samtidigt som avokadon och olivoljan ger näring och återfuktar.   Recept :   1 avokado en halv färsk apelsin 1 färsk citronklyfta 1msk olivolja.  Hur du gör pressa ut saften ur en apelsin halva och citronklyfta,skala avokadon och skär den i bitar och mosa den tillsammans med de andra ingrediencerna. Du kan med fördel använda en matbredare eller mixer för att få den slät. Applecera masken över ansiktet och halse och låt den verka i 20-25 min. Tvätta sedan ansiktet med vatten :)

Avokadoglass med mango är super gott ,och mycket nyttigt !
Recept :1avokado, 2 dl frysta mango, en halv bananas .
Gör så:Skala och tärna avokado lägg i en stor bunke eller nåt annat och frys i 2-3h så att bitarna bli genomfrysta,lägg därefter bitarna i en matbredare tillsammans med banan och frysta mango,Mixa till en slät smet, servera med en gång och toppa med nötter eller choklad .


Lax eller räkor med avokadoceviche .
Recept för 2 lax eller räkor ,1avokado, en tomat ,en halv rödlök,1msk wasabi, soja
Gör så skala räkor ,skär en hel avokado i tärningar och blanda det tillsammans med soja och msk wasabi. Hacka rödlök i pyttesmå bitar och strö över. Och en bit bröd om man vill ha det till .
Obs! Tänk på om du ska ha rå lax är det viktigt att den verkligen är färsk och inte legat framme i affären i flera dagar. Annars om du inte är säker så kan du annars köpa lax och frysa den i typ 48h och när du fryser den så kommer parasiter och bakterier att DÖÖÖÖ. Tina sedan laxen den dagen du ska förbruka den (Y)
Japp det va det hoppas det smaka Tjingeling // Santish







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar